Корейська кухня

Корея - одна з небагатьох країн з древніми кулінарними традиціями, які збереглися донині. Корейську кухню називають однією з найбільш корисних кухонь світу. Вона поступається лише японської, китайської та середземноморської кухонь, і то тому, що містить дуже багато гострого. Цікаво, що корейські страви не завжди були гострими. Червоний перець з'явився в Кореї тільки в XVI столітті, коли його завезли португальські моряки. Ця пекуча пряність родом з Америки настільки міцно увійшла в корейську кухню, що стала її основною характеристикою. Саме червоний перець надає корейським страв «фірмовий» оранжево-червоний відтінок, а слово «гострий» в сучасному корейською мовою - це синонім слова «смачний».


Любов корейців до кімчі - це окрема історія. Воно популярне настільки, що для корейських космонавтів розробили кімчі, яке зручно їсти в невагомості, інакше вони відмовлялися покидати Землю. У корейських сім'ях для кимчи часто є окремий холодильник, і жоден обід не обходиться без цієї страви. А підвищення цін на кімчі під час кризи стало національною трагедією в Південній Кореї, і уряду довелося терміново знизити податки для постачальників інгредієнтів улюбленого народного ласощі, щоб стримати ціни і народне невдоволення. Щоденне вживання кімчі, багатого на вітаміни, клітковину та молочнокислими бактеріями, на думку дієтологів, пояснює відсутність в Кореї проблеми зайвої ваги.


Що ж таке корейське кімчі? Спочатку це були засолені на зиму овочі. З часом в рецептуру додали перець та інші смакові добавками. Сьогодні під словом «кімчі» може ховатися що завгодно: капуста, редис, огірки, квасолю, папороть, водорості, гриби, соєві продукти, анчоуси, оселедець, креветки, свинячі вуха - все, що можна ферментувати і присмачити гострим соусом. Самий популярний інгредієнт для кімчі - це пекінська капуста. У Кореї до цього овочу ставляться так само, як у нас - до картоплі. Восени вся родина збирається для збору капусти і заготовки кімчі, і кожному учаснику видається його частка


Крім кімчи, причина здоров'я і стрункості корейців - це щоденне вживання супу. Супів в корейській кухні багато: від легких бульйонів з овочами або сушеними морепродуктами до щільних, ситних м'ясних супів. Локшина в Кореї довгий час була ритуальною стравою. Її готували на весілля чи день народження як побажання довгого життя. Зараз в корейській кухні естьмножество видів супів з локшини. Найвишуканіший - імператорський суп з гречаною локшиною на бульйоні з фазана.


Всупереч поширеній думці, у Кореї нечасто їдять собак, а якщо і їдять, то чи не дворняжок або домашніх вихованців, а собак спеціально виведеної для цієї мети породи - нуреонгі. Це вгодовані тварини середніх розмірів з короткою світлою шерстю. Не бійтеся, що в сеульському ресторані Вас нагодують собачатиной замість свинини, так як м'ясо собак в Кореї набагато дорожче і вживається як делікатес або як ліки. Суп або рагу з м'ясом собаки вважається стравою для довголіття, засобом збалансувати внутрішні енергії і легко перенести літню спеку. Незважаючи на те, що продаж собачого м'яса в Сеулі офіційно заборонена, деякі ресторатори включають його в меню, так як попит на нього серед гурманів величезний.

Корейська кухня - це в першу чергу баланс і тонкі нюанси смакових поєднань, а не простий набір страв.


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

11 корейских слів, які повинен знати кожен к-попер/ дорамщик

Символ Сеула - Сеульська вежа на горі Намсан

Що таке дорама?