Корейська кухня

Любов
корейців до кімчі - це окрема історія. Воно популярне настільки, що для
корейських космонавтів розробили кімчі, яке зручно їсти в невагомості, інакше
вони відмовлялися покидати Землю. У корейських сім'ях для кимчи часто є окремий
холодильник, і жоден обід не обходиться без цієї страви. А підвищення цін на
кімчі під час кризи стало національною трагедією в Південній Кореї, і уряду
довелося терміново знизити податки для постачальників інгредієнтів улюбленого
народного ласощі, щоб стримати ціни і народне невдоволення. Щоденне вживання
кімчі, багатого на вітаміни, клітковину та молочнокислими бактеріями, на думку
дієтологів, пояснює відсутність в Кореї проблеми зайвої ваги.

Крім
кімчи, причина здоров'я і стрункості корейців - це щоденне вживання супу. Супів
в корейській кухні багато: від легких бульйонів з овочами або сушеними
морепродуктами до щільних, ситних м'ясних супів. Локшина в Кореї довгий час
була ритуальною стравою. Її готували на весілля чи день народження як побажання
довгого життя. Зараз в корейській кухні естьмножество видів супів з локшини.
Найвишуканіший - імператорський суп з гречаною локшиною на бульйоні з фазана.
Всупереч
поширеній думці, у Кореї нечасто їдять собак, а якщо і їдять, то чи не
дворняжок або домашніх вихованців, а собак спеціально виведеної для цієї мети
породи - нуреонгі. Це вгодовані тварини середніх розмірів з короткою світлою
шерстю. Не бійтеся, що в сеульському ресторані Вас нагодують собачатиной
замість свинини, так як м'ясо собак в Кореї набагато дорожче і вживається як
делікатес або як ліки. Суп або рагу з м'ясом собаки вважається стравою для
довголіття, засобом збалансувати внутрішні енергії і легко перенести літню
спеку. Незважаючи на те, що продаж собачого м'яса в Сеулі офіційно заборонена,
деякі ресторатори включають його в меню, так як попит на нього серед гурманів
величезний.
Корейська
кухня - це в першу чергу баланс і тонкі нюанси смакових поєднань, а не простий
набір страв.
Комментарии
Отправить комментарий